21 marca br. odbył się w naszej szkole konkurs ekologiczno-zdrowotny przygotowany przez prof. Barbarę Wawrzyniak oraz prof. Beatę Urbańczyk. W konkursowe szranki stanęły trzy klasy: 2A, 2B, 3C. Słuchacze mieli wykonać zadania w trzech kategoriach:
- wiosenno-ekologiczne nakrycie stołu,
- zdrowa, najlepiej warzywna potrawa
- szkice węglem – o tematyce wiosennej.
W Jury konkursowym zasiadali: p. Dyrektor Anna Kulczyk, p. Barbara Janda oraz przedstawiciele klas: Klaudia Imiołek z klasy 2A, Aleksandra Wyrobiec z klasy 2B i Patryk Pawłowski z klasy 3C.
Dla sprawiedliwości słuchacze będący w jury nie oceniali swojej klasy.
Słuchacze stanęli na wysokości zadania, na pięknie udekorowanych stołach stanęły pyszne potrawy: ciasto ze szpinakiem, sałatka wiosenna, pieczone buraczki, własnoręcznie pieczony chleb, kiełki, jajeczka przepiórcze itp. Natomiast w konkurencji wymagającej zdolności plastycznych wyłoniły się dwa niezwykłe talenty artystyczne. Najpiękniejsze nakrycie stoły wykonała klasa 2A, klasa 2B z kolei zabłysnęła chlebem z żurawiną i innymi przysmakami, natomiast szkice węglem bezapelacyjnie wygrała klasa 3C, która zdobyła nagrodę główną konkursu. Nagrodę ufundowała stawiając na zdrowie p. Barbara Wawrzyniak – były to pyszne jabłka
Pierwszy dzień wiosny przebiegał bardzo swobodnie, wesoło i ekologicznie.